T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Semiha Altunkan İlkokulu

OKULUMUZ KANTİN İHALE DUYURUSU

 

MİLAS SEMİHA ALTUNKAN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN İLANDIR.

1-İHALE EDİLECEK KANTİN

BULUNDUĞU İL-İLÇE

MUĞLA/MİLAS

OKULUN ADI

SEMİHA ALTUNKAN İLKOKULU

ÖĞRENCİ SAYISI

904 (DOKUZYÜZDÖRT)

KANTİN YERİ M2’ Sİ

20 YİRMİ)

KİRALAMA SÜRESİ

5 YIL

KANTİN DURUMU

AKTİF

İHALE ŞEKLİ

SÖZ KONUSU OKUL KANTİNİ 08.09.1993 TARİHLİ VE 2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU’NUN 35/d ve 51/g MADDESİ GEREĞİNCE PAZARLIK USULÜ İLE KİRAYA VERİLİR VE KİRALAMADA TARAFLARCA SÖZLEŞME DÜZENLENİR.

İHALENİN YAPILACAĞI YER

MİLAS İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI SALONU

İHALE TARİHİ VE SAATİ

29 MART 2024 CUMA GÜNÜ, SAAT 11.00

TESİS MASRAFI

-

(2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI) MUHAMMEN BEDELİ

(9 Aylık Kira Bedeli)

115.000,00 TL (YÜZONBEŞBİNTL)

GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ

3.450,00 TL (ÜÇBİNDÖRTYÜZELLİTL)

 

2-İHALEYE KATILMA ŞARTLARI

 

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alanlar ya da affa uğramış olsa bile Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörizmin finansmanı, kaçakçılık, müstehcenlik, fuhuş suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kamunun sağlığına karşı suçlar ve 11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işlenen suçlardan ceza alanlar, terör örgütlerine ya da Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı yargı kararı ile tespit edilenler yönetim kurulunda ve harcama komisyonlarında görev alamazlar. Görev almış olanlardan bu niteliği haiz olmadıkları sonradan anlaşılanların görevi bu hususun tespit edildiği tarih itibarıyla sona erer.
  3. Başka bir kantin işletiyor olmamak.
  4. Kantin işletme men yasaklı olmamak, adına kayıtlı kantin işletmecisi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge (Milas Esnaf Odasından alınacaktır, Aslı).
  5. İlgililer İhaleye bizzat katılacaktır. Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi Vekâletname yalnızca ihale aşamasında geçerli olup, ihale sonrasında işlemler bizzat yüklenici tarafından yürütülecektir. İhale sonrası vekâletname kabul edilmeyecektir       
  6. Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.İhaleden men yasağı almamış olmak.
  7. İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamaz.
  8. İhale şartlarını taşımayanlarla, daha önce herhangi bir okulun kantin veya benzeri yerlerin işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken kendin kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler veya tek taraflı fesihten dolayı men yasağı konulanlar bu ihaleye katılamazlar. Bu durumda olup, ihale üzerinde kalan isteklinin durumunun tespitinde teminatları gelir  kaydedilecek sözleşmeler fesh edilecektir.
  9. İhaleyi kazanan kantinci, kantini işlettiği süre içerisinde kantin alanına kendisi tarafından yaptırdığı – aldığı taşınmaz mal/malzeme, tadilat işleri gibi işlemler için sözleşme bitiminde herhangi bir hak iddia edemez.

 

3-İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK BELGELER

 

       a.    İkametgâh belgesi (Nüfus müdürlüğünden ,e-devletten veya muhtarlıktan son bir ay içerisinde alınmış olacak.)

       b.    TC Kimlik fotokopisi ve Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden alınması)

       c.    Sabıka kaydı belgesi  (Süresi 6 ayı geçmemiş olacak.)

       d.   Sağlık raporu (boğaz kültürü, akciğer grafiği ve gaita)(Aslı) (herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan son altı ay içerisinde alınmış olacak)

       d.    Başka kantin işletmediğine dair yazı. (Milas Esnaf Odasından alınacak)

       e.     İhalesi yapılan okulun servis taşımacılığını yapmadığına dair yazı. ( Okul müdürlüğünden alınacaktır.)

       f.    Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.

 

     g.  İhaleye katılacaklardan Esnaf odasından adına ihaleden men yasağı olmadığına dair belge (Milas Esnaf Odasından alınacak Aslı)

      h.   Milas Mal Müdürlüğünün Ziraat Bankası Milas Şubesi nezdindeki TR 30 0001 0002 0500 0010 0057 02 IBAN Nolu  " TC BAŞB. HAZİNE İÇ ÖDEMELER SAYMANLIĞI Hesabına, kiralanacak okul kantininin ismi ve katılımcının adı soyadı belirtilmek suretiyle yıllık muhammen bedelin %3 ü kadar geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu

 

      ı.     İlgili tarafından onaylı İhale Şartnamesi ve Taahhütname (İhale üzerinde kalması ve vazgeçmesi halinde 1 aylık kira bedelini ödeneceğine dair taahhüt eder.)

      i.     Vekaleten ihaleye katılım halinde gerçek kişiliği temsile yetkili kişinin adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname.

      j.   Vergi Borcu Yoktur Belgesi .(İhale tarihi itibari ile son bir ay içinde (30 gün) alınmış olması zorunludur.)  

k.      SGK Borcu Yoktur Belgesi.(İhale tarihi itibari ile son bir ay içinde (30 gün) alınmış olması zorunludur.)  

      l.    İhaleye katılmak isteyenler istedikleri takdirde okul kantinini mahallinde görebileceklerdir,

      m.    Elektronik müracaatlar kabul edilmeyecektir. İhaleye katılmak isteyen gerçek kişi katılımcılar evraklarını hazırlayarak ihalenin yapılacağı 29.03.2024  günü saat 11.00’a kadar kapalı zarf içerisinde İhale Komisyonuna elden teslim edeceklerdir.  İstenen belgelerin asılları dosyaya konulacaktır, fotokopileri ve noter tasdikli evraklar kabul edilmeyecektir.

 

İlan olunur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 17:01 - Görüntülenme: 106
  Beğen | 0  kişi beğendi